VN: EU-aanpak vluchtelingen is eerste stap

De Verenigde Naties noemen de maatregelen die de EU neemt rond de vluchtelingen ,,een eerste stap op weg naar gezamenlijke actie van Europa''. In een verklaring vrijdag roept de vluchtelingenorganisatie van de VN, UNHCR, de EU op om zich te richten op het redden van levens en om het mogelijk te maken dat vluchtelingen bescherming krijgen in Europa.

Tijdens de speciale top besloot de EU onder andere driemaal zoveel geld uit te trekken voor het indammen van de stroom asielzoekers die over de Middellandse Zee proberen Europa te bereiken. Ook stellen diverse lidstaten meer schepen en vliegtuigen beschikbaar om schepen met vluchtelingen op te sporen en deze mensen indien nodig te redden.

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Burgermans

    Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Hoe meer je illegalen faciliteert, des te meer mensen hun leven op zee zullen wagen. Als je daarentegen alle bootvluchtelingen linea recta terugbrengt naar Afrika is het in een paar weken afgelopen me de mensensmokkel.

  2. Peter

    Waarom vraagt geen enkele journalist zich af hoe een bootvluchteling zijn overtocht, volgens NRC op 24 april begroot op bijna 9000 euro, kan betalen??
    Iemand die dat kan betalen heeft meer gespaard dan de gemiddelde Nederlander of is een crimineel. Of krijgt geld van een organisatie die er belang bij heeft dat de EU overspoeld wordt met allochtonen.

Reacties niet toegestaan