De Middellandse Zee wordt ruiger dus krijgen vluchtelingen korting

Mensensmokkelaars maken zich zorgen. Niet om het lot van de vluchtelingen maar omdat de Middellandse Zee ruiger wordt en ze daarom hun klandizie dreigen te verliezen. Ze bieden nu seizoenskortingen aan voor een overtocht van Turkije naar de Griekse eilanden. 'Gevaarlijker dus goedkoper', luidt de slogan waarmee ze voornamelijk Syrische vluchtelingen proberen over te halen. Normaal gesproken zijn er in de wintermaanden minder vluchtelingen die de oversteek wagen en gaan de prijzen juist omhoog. Sommige mensensmokkelaars hopen nu met de kortingen juist meer mensen te trekken. "In de zomer rekenden we 1.050 of 1.140 euro per persoon. In de winter zal dat 880 of 800 euro worden", stelt de Syrische mensensmokkelaar Abu Fuad in Izmir in The Independent. Vluchtelingen hebben soms geen keus. "Ze zeggen dat het 800 euro per persoon is en dat we na zes uur in Griekenland zullen zijn. Dat is goedkoper maar langer dan we hadden verwacht", zegt de 25-jarige Isa uit het Syrische Aleppo. "Ik vertrouw hier geen enkele smokkelaar. Maar als we niets beters vinden, zullen we op hun aanbod moeten ingaan".

Bron(nen):   Het Laatste Nieuws      

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Blargh

  1000 eur maar geen geld voor een zwemvest?

 2. Apekool

  Kennelijk ‘moeten’ ze gaan, zo staat hierboven. Vanuit Turkije, dat staat er ook – wie dwingt ze dan precies, is dat de kongsi Merkel-Erdogan?

 3. Burgermans

  Dit had allemaal gemakkelijk voorkomen kunnen worden als we een paar maanden geleden de grenzen hadden dichtgegooid en alle gelukszoekers hadden teruggestuurd.

  • Allochtoon 2015

   Heb goed nieuws, Nederlandse grenzen zijn bij Bulgarije- Turkije, schengen unie, belooft wat voor de toekomst.

   (in antwoord op Burgermans)
 4. Jaap Aap

  Dit kan inderdaad (grotendeels) voorkomen worden en nog steeds als we met z’n allen zorgen voor humane levensomstandigheden in de vluchtelingenkampen. Met onderwijs voor de kinderen, voldoende voedsel, een functionerende gezondheidszorg en uitzicht op een oplossing en betere toekomst.

  “Grenzen dicht” zoals door een aantal/vele naïevelingen wordt geroepen is weliswaar een leuke Wilderiaanse kreet maar niet praktisch, niet haalbaar en uiteindelijk alleen maar holle woorden. Is hetzelfde als zeggen dat inbreken niet mag en verwachten dat er niet meer ingebroken wordt. Hoe dom kun je zijn?

  • Vogelbeest

   Prima idee! Zorg jij dat Qatar, als rijkste land ter wereld dat gaat betalen? Wellicht dat Saudi Arabia ook een paar miljard over hebben voor hun islamietische broeders.
   Als er in Het Westen een moskee gebouwd moet worden staan ze immers ook altijd met geld klaar.

   En “grenzen dicht” werkt inderdaad niet. Stoppen sociale zekerheid voor nieuwkomers werkt wel. Er zijn tientallen stabiele moslim-landen waar geen honger of oorlog is. Toch komen ze naar het Christelijk/Atheistische Europa. En ze willen alleen naar de landen met hoge uitkeringen.
   Stop de sociale zekerheid voor nieuwkomers en ze zullen naar landen als Marokko gaan waar ze als islamiet thuis zijn.

   (in antwoord op Jaap Aap)
   • Jaap Aap

    Heb je er ooit bij stilgestaan dat deze mensen misschien hierheen komen omdat Europese landen stabiele samenlevingen zijn met goed onderwijs, zorg etc. Is het zo gek dat dit aantrekkelijk is als je eenmaal gedwongen bent huis en hard te verlaten omdat je je leven niet zeker bent?

    Het is aantrekkelijk voor hen om dezelfde redenen dat landen als Nederland en Duitsland prettige landen zijn om in te leven voor jou en mij. Je ziet, die vluchtelingen en jij hebben meer gemeen dan je dacht.

    (in antwoord op Vogelbeest)

Reacties niet toegestaan