NAVO: Noord-Korea kan ook Europa bombarderen

De intercontinentale raketten van Noord-Korea kunnen volgens de NAVO niet alleen de VS, maar ook Europa bereiken. De rakettest die Pyongyang vorige week deed heeft aangetoond dat alle bondgenoten binnen bereik zijn, zei de topman van de westerse alliantie, Jens Stoltenberg, maandag.

De hele wereld moet ,,maximale druk’’ uitoefenen op Noord-Korea om tot een vreedzame oplossing te komen, aldus Stoltenberg. Een militaire actie is volgens hem vooralsnog niet aan de orde. Hij zei te vertrouwen op de afschrikkende werking van de militaire kracht van de alliantie.

De kwestie staat hoog op de agenda van een overleg dat de ministers van Buitenlandse Zaken van de 29 NAVO-landen deze week in Brussel hebben. Het onderwerp wordt dinsdagavond besproken bij een diner waar ook de Amerikaanse minister Rex Tillerson bij is.

Zuid-Korea stelde vorige week al dat de geteste Hwasong-15-raket een afstand van meer dan 13.000 kilometer kan overbruggen.

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  1. Burgermans

    Lachwekkend hypocriete opmerking van de Heer Stoltenberg. De NAVO heeft zelf honderden intercontinentale raketten die Noord-Korea kunnen bereiken.

Reacties niet toegestaan