Gepest: deze rouwadvertentie maakt op twitter veel los

In de rouwadvertentie van Tim Ribberink staat het afscheidsbriefje dat hij na liet voor zijn ouders. Bij hogeschool Windesheim in Zwolle is inmiddels stilteplek ingericht voor de student, die afgelopen donderdag een einde aan zijn leven maakte. Ribberink volgde de Lerarenopleiding Geschiedenis aan de hogeschool Windesheim. Hij zat in zijn tweede jaar. In een mededeling aan de studenten zegt hogeschool Windesheim: ''We hebben Tim leren kennen als een leergierige, enthousiaste en serieuze jongen. Het overlijden van Tim raakt ons zeer.''

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Karel Kritisch

  VRESELIJK

 2. gerrit

  ik vind dit echt heel erg. wat leven we toch in een zieke maatschappij.

 3. verdrietige ouders

  Zó herkenbaar, dit is ons ook overkomen. Onze zoon was 22 jaar en kon het leven niet meer aan door pesten treiteren en zich altijd maar moeten bewijzen. Arme ouders van Tim, wij weten wat jullie doormaken. Wij wensen jullie héél véél sterkte toe. Dit leven was niet zijn leven.

 4. Hans_Vermeulen

  En het ergste is dat scholen pesten bagatelliseren. Je kent wel die opmerkingen: “het hoort er bij”, ach zo zijn kinderen, niet te veel aandacht geven komt vanzelf wel goed, kijk naar mij ik ben toch ook goed terecht gekomen. etc.

  Maar ouders kunnen er ook wat van: Mijn kind, nee dat doet mijn kind niet hoor. Ja, hij haalt wel eens iets uit, wie niet. etc.

  Het weegt heel zwaar niet alleen bij kinderen maar ook bij ouders.

 5. meisje

  Wat een drama! Voor de ouders, maar ook voor Tim. In al die jaren is kennelijk niemand in staat geweest om het pesten te herkennen, laat staan het te stoppen. Hypocriet om nu opeens een herdenkingsplaats op de school voor Tim in te richten. Was men maar zo betrokken geweest toen Tim nog leefde. Ik wens de ouders en overige nabestaanden enorm veel sterkte toe. Het gemis zal blijvend zijn. Dag Tim. Dag.

 6. Annemarie Aalbers

  ik vindt dit te gek voor woorden en vooral voor de ouders zo iets mag toch niet gebeuren echt heel heel erg vindt ik het heel veel sterkte

 7. janneke123

  Kippenvel als je zoiets leest.
  Het dramatische is dat er NIKS mee gebeurt. Grote woorden, taskforces, tv acties en nog veel meer.
  Ik ken een geval van een jongen die voor de trein sprong met een briefje in zijn zak waarop stond: klas… hebben jullie nu je zin.
  Een praatgroep op school en een paar weken rust en een paar maanden later had die klas een ander pest slachtoffer gevonden.

  Laat dat luie leraren volk eens de ogen openen, al die overbodige vakanties inleveren en die tijd besteden aan hoe je wel met kinderen moet omgaan.

  Ik ben uit het onderwijs gestapt omdat de houding van 90% van de collega’s dramatisch was. Pesten… nee, dat valt op onze school wel mee was dan het antwoord.

 8. marianne martens

  vreselijk, wat een lijden voor de zoon en leed voor de nabestaanden.

  Lucebert schreef in 1965:
  De Nederlander is een Barbaar
  De Nederlander is bij al zijn veelgeprezen nuchterheid,iemand met oog- en oorkleppen en mijlen-lange tenen.Van de werkelijkheid dringt maar weinig tot hem door.Welke ramp ook voor hem wordt verzonnen, hongerwinter, watersnood, hij blijft schijnheilig tegenover al die vormen van werkelijkheid, die niet in knusheid en gezelligheid kunnen worden ondergebracht.
  In de laatste alinea: En de Nederlander is een barbaar Hij heeft alleen maar een brutale lach over voor alles wat hem vreemd en ongewoon voorkomt, voor Schotten met rokjes bijvoorbeeld, of voor een virtuoos opgedirkte vrouw.
  uit: Kalm aan kinderen, er komt nog wat bij

 9. annika

  kippevel als je dit leest.
  ik heb zelf ook een zoon die altijd gepest en getreiterd wordalleen omdat hij ppd-nos heeft en hoog begaaft.
  en nu hoor je dit ,ik ga bij hem door het vuur haal hem op op vreemde plekken omdat hij weer gevlucht is voor de pesters. de school deed niks de ouders doen nog vweel minder want hun kind doet het niet en als je bij hun thuis ben krijg je mooie verhalen maar o jeeetje daar na.
  maar de zin blijft ik geloof niet dat mijn kind dat doet.

  en dan kan ka je zien wat het doet.mijn zoon kijkt met tranen in zijn ogen naar over de streep dat moesten ze nu in voeren op school en dat herhalen misschien dat dan persters eens zien wat ze aan richten
  maar ik vind het vrezelijk voor deouders en famielie
  heel veel sterkte

Reacties niet toegestaan