99-jarige krijgt na 77 jaar liefdesbrief van verloofde

Samenleving
vrijdag, 28 december 2018 om 12:27
welingelichtekringen header 1
Phyllis Ponting was tijdens de Tweede Wereldoorlog verloofd met een soldaat. Hij schreef vanuit oorlogsgebied een liefdesbrief aan haar, maar die bereikte haar nooit. Tot nu.
De brief aan de inmiddels 99-jarige Britse lag decennialang in een gezonken schip. De Duitsers vernietigden de schuit. Van haar verloofde, Bill Walker, werd nooit meer iets vernomen. Pas recent werd de brief van de jonge soldaat teruggevonden. Hij lag samen met 700 andere brieven in het gezonken vrachtschip ‘SS Gairsoppa’.
"Ik kan het niet geloven," vertelt de vrouw aan de Daily Mail. "Ik denk dat Bill de oorlog niet heeft overleefd. Anders zou hij meteen naar mijn adres op de Roseland Avenue zijn gegaan. We zouden getrouwd zijn. Hij hield enorm van me.”
Walker schreef in zijn aller laatste woorden dat hij zo gelukkig was dat Ponting zijn huwelijksaanzoek had aanvaard. "Je had erbij moeten zijn toen ik de brief, met jouw ‘ja’, opende. Ik was verguld van vreugde. Ik kon er niets aan doen: Je zou moeten weten hoe blij je me hebt gemaakt,” schreef hij.
Ponting vond later opnieuw de liefde. Ze trouwde twee keer en heeft vier kinderen gekregen.