Broektent versus bobbel: onderzoek in de sportbroekjes.

Samenleving
door Peggy van der Paszondag, 20 juni 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Kickette is voor vrouwen die van voetbal houden, en dan vooral van de spelers. Het is een website met álles over voetballers, maar niets over voetbal (het spelletje). Ze hebben het zelfs in hun mission statement gezet: ‘We beloven plechtig nooit over echt nieuws te schrijven, zoals over transfers, sportstatistieken en de buitenspelregel.’ Kickette benadert het spelletje nét even anders, zo buigen ze zich over de belangrijke kwestie: is het een bobbel of tentstok?
De dames hebben een diepgaande studie naar de broekinhoud van voetballers gedaan. Ze onderscheiden daarin de bobbel: de basisversie van kroonjuwelen waarvan de contouren duidelijk zichtbaar zijn, ‘zodat wij ervan kunnen genieten’. De bobbel in beweging is een subcategorie, waarbij zijn zwaaiende zaakje de speler beschermt tegen brute grijpgrage handen van tegenstanders. Broektent ontstaat wanneer het derde been van een man in de houding springt, zodat hij en de benedenburen zich ineens in een broektent bevinden. Letterlijk. In deze (hoofd)categorie wint John Terry (Chelsea) het nipt van Christiano Ronaldo (Real Madrid). Met een vingerlengte verschil, zogezegd.
Het mag een wat melig verhaal zijn, aan de reacties te zien, vindt het onderwerp warme belangstelling. Jenny: ‘Fantastisch werk, dames! Ga door met dit belangrijke onderzoek!’ Veel dames sturen ook foto’s mee. De leukste is van Lucy: ‘Dit is niet te missen: niet zozeer ‘één’ broektent, maar een hele camping.’ Zie foto.
Bron(nen): Kickette