Chef-dirigent Gatti beschuldigd van wangedrag

Samenleving
door anp
donderdag, 26 juli 2018 om 23:46
chef dirigent gatti beschuldigd van wangedrag1532641692
WASHINGTON (ANP) - Twee vrouwelijke muzikanten beschuldigen chef-dirigent Daniele Gatti van het Koninklijk Concertgebouworkest van seksueel wangedrag. Dat zou zijn gebeurd in 1996 en 2000, vóór zijn periode als dirigent van het Concertgebouworkest.
De twee doen hun verhaal in de Washington Post. Sopraan Alicia Berneche was destijds 24 toen Gatti (indertijd 34 jaar) haar meenam naar de kleedkamer om een afspraak te maken voor een coachsessie. Daar zou de Italiaan zijn handen op haar billen hebben gelegd en zijn tong in haar mond hebben gestoken. Een soortgelijke situatie maakte sopraan Jeanne-Michèle Charbonnet vier jaar later mee. ,,Ik duwde hem van mij af en rende de kamer uit'', zei zij. Geen van beiden ondernam stappen tegen Gatti.
Gatti zegt in de krant dat hij nooit iemand heeft willen kwetsen. ,,Telkens als ik iemand heb benaderd, heb ik dat altijd gedaan in de volledige overtuiging dat de interesse wederzijds was. De genoemde feiten hebben lang geleden plaatsgevonden, maar als ik iemand heb beledigd, bied ik mijn oprechte excuses aan.''
Het Koninklijk Concertgebouworkest was onbereikbaar voor een reactie.