Christelijk weekblad: sorry voor interview met homo's

Samenleving
door Jeannette Krasdinsdag, 15 september 2015 om 8:28
welingelichtekringen header 1
De hoofdredactie van een lokale krant op Goeree-Overflakkee heeft zijn excuses aangeboden voor een interview met een jong homostel. Een deel van de streng gereformeerde lezers van het huis-aan-huisblad had geklaagd over het artikel.
''Hiermee is te veel een podium geboden aan een levensgevoel- en wijze waarin de meeste lezers van onze abonnee-editie zich niet herkennen en die ook niet strookt met de grondslag van Eilanden-Nieuws', zo schrijven hoofdredacteur Adri van der Laan en directeur Ab van der Veer. Abonnees mogen ''erop vertrouwen dat we in onze berichtgeving juist 'het heilzame' van een leven naar Gods Woord proberen uit te dragen'', voegen ze eraan toe.
Het homostel Arjan Kamp (20) en Menno Smit (19) was in het interview, dat deel uitmaakte van een serie over twintigers die op het eiland wonen, juist positief over homoacceptatie. ''Flakkee is al een hechte gemeenschap, maar een kerkgemeenschap is nog hechter. Gelukkig heb ik nooit negatief commentaar gehad op mijn coming out. Mensen hadden het niet verwacht, maar ze zijn alleen maar positief'', vertelt Kamp.
Lang niet alle lezers van Eilanden-Nieuws zijn het eens met de excuses. Een groep andere abonnees heeft zelfs hevige kritiek. 'Triest', 'massaal boycotten dat Eilanden-Nieuws' en 'hoofdredactie zou zich moeten schamen' zijn enkele reacties.
Bron(nen): Volkskrant