De Jonge: iedereen worstelt hoe om te gaan met uitspraken Baudet

Samenleving
door anpmaandag, 15 november 2021 om 14:44
de jonge iedereen worstelt hoe om te gaan met uitspraken baudet1636984369
Volgens demissionair zorgminister Hugo de Jonge worstelt "iedereen" over hoe om te gaan met de omstreden uitspraken van FVD-leider Thierry Baudet. Die schreef zondag dat ongevaccineerden "de nieuwe Joden" zijn en dat "wegkijkende uitsluiters" volgens hem "de nieuwe nazi's en NSB'ers" zijn.
Zelf heeft De Jonge die worstelingen ook. Wat het beste werkt is "normeren en negeren", vindt de minister. "Soms kies je ervoor een streep te trekken, soms kies je ervoor er niks over te zeggen." De Jonge noemt de uitspraken van Baudet "walgelijk, totaal misplaatst en heel kwetsend voor heel veel mensen", maar ook "een zoveelste poging van Baudet tot polariseren en te zorgen dat het om hem gaat". Hij adviseert er verder niet te veel aandacht aan te geven "want alles wat aandacht krijgt, groeit".
Het Centrum voor Informatie en Documentatie Israël (CIDI) zei zondag dat Baudet door zijn uitspraken niet meer serieus te nemen is. "Als Joden tijdens de Holocaust hun lot konden ontwijken door twee prikjes te nemen, hadden ze dat wel gedaan", aldus Aron Vrieler van het CIDI. "Hij moet zich diep schamen dat hij de herinnering aan slachtoffers van de Holocaust met voeten treedt, en bovendien de meerderheid van Nederlanders nu wegzet als nazi’s en NSB’ers."