Doden en vermisten na grote scheepsramp China

Samenleving
door anp
dinsdag, 02 juni 2015 om 6:23
doden en vermisten na grote scheepsramp china1433219047
Zeker vijf mensen zijn om het leven gekomen bij een grote scheepsramp in China. Een passagiersschip met 458 mensen aan boord zonk maandagavond in de Chinese provincie Hubei. Honderden mensen zijn nog vermist, meldt het Chinese staatspersbureau Xinhua.
De boot voer maandagavond op de Jangtsekiang, de langste rivier van Azië, toen het in een storm terechtkwam. Aan boord waren voornamelijk Chinese toeristen tussen de vijftig en tachtig jaar, die mee waren met een georganiseerde reis.
Tot nu toe zouden dertig mensen zijn gered, onder wie de kapitein en een machinist. De kapitein is aangehouden en wordt verhoord door de politie. Minstens vijf lichamen zijn tot nu toe geborgen. Waar de rest van de opvarenden is, is nog onduidelijk.
Reddingspoging
Meer dan duizend politieagenten zijn met veertig opblaasboten bezig mensen te redden van het schip, de Dongfangzhixing. Maar de reddingspoging wordt bemoeilijkt door sterke wind en hevige regenbuien. Het slechte weer houdt voorlopig nog aan. Hulpverleners hebben geluiden van overlevenden gehoord uit de romp van het schip.
De boot voer van Nanjing in het oosten van China naar Chongqing in het zuidwesten. Het schip zou binnen twee minuten zijn gezonken. Een aantal mensen aan boord zwom naar land en alarmeerden de hulpdiensten.
De Chinese premier Li Keqiang is onderweg naar de plaats van het ongeluk.