Doden Khashoggi 'grote en ernstige vergissing'

Samenleving
door anp
zondag, 21 oktober 2018 om 18:57
doden khashoggi grote en ernstige vergissing1540141459
WASHINGTON (ANP) - De Saudische minister van Buitenlandse Zaken Adel al-Jubeir zegt dat de moord op journalist Jamal Khashoggi in het Saudische consulaat in Istanbul een ,,grote en ernstige vergissing'' was. Hij beloofde diens familie dat de verantwoordelijken zullen worden gestraft.
,,Dit is een vreselijke fout. Dit is een vreselijke tragedie. Onze condoleances gaan uit naar hen, we voelen hun pijn", zei Jubeir in een interview met Fox News.
Jubeir voegde eraan toe dat de Saudi's niet weten hoe Khashoggi is vermoord in hun consulaat of waar zijn lichaam is. Hij vertelde in het interview dat Khashoggi werd benaderd door een ,,Saudisch veiligheidsteam'' toen hij het consulaat binnenkwam. De lezing van wat er daarna gebeurde verschilt met die van Turkse functionarissen, wat de Saudi's ertoe bracht om onderzoek te doen.
,,Hij is gedood in het consulaat, we weten niet in detail hoe, we weten niet waar het lichaam is", zei Jubeir. ,,We zijn vastbesloten om elke steen bloot te leggen... We zijn vastbesloten om diegenen te straffen die verantwoordelijk zijn voor deze moord.''