Dodental Indonesië na tsunami loopt op tot 280

Samenleving
door anp
maandag, 24 december 2018 om 4:14
dodental indonesie na tsunami loopt op tot 2801545621382
Het dodental in Indonesië na de tsunami in het gebied rond de Straat van Soenda is verder opgelopen. De autoriteiten maakten maandag bekend dat inmiddels 281 slachtoffers zijn bevestigd en 57 mensen nog worden vermist.
Meer dan duizend mensen raakten gewond toen de vloedgolf zaterdagavond Java en Sumatra raakte. Aan de tsunami ging geen aardbeving vooraf waardoor veel mensen werden verrast door het water. Honderden huizen, hotels en boten raakten beschadigd. Duizenden inwoners hebben op hoger gelegen gebied een veilig heenkomen gezocht.
Bijna 11.700 inwoners zijn ontheemd geraakt, meldt het rampenbestrijdingscentrum. Een van de zwaarst getroffen regio's is Pandeglang op Java. Daar kwamen meer dan tweehonderd mensen om het leven en raakten 755 anderen gewond. In de regio Zuid Lampung op Sumatra eiste de tsunami zestig levens.
De reddingsoperatie is in de nacht van zondag op maandag voortgezet. Hulpverleners hebben moeite om sommige getroffen gebieden te bereiken, omdat wegen geblokkeerd worden door weggespoelde auto's, omgevallen bomen en puin van verwoeste huizen.