Fanatieke Ajax-fans dreigen meer journalisten in elkaar te slaan

Samenleving
woensdag, 01 mei 2019 om 19:27
hh 83821202
De fanatieke Ajax-kern denkt kennelijk dat nu hun club goed speelt voor hen de wetten niet meer gelden. Ze hebben aangekondigd journalisten, cameramensen en fotografen die hen voor de voeten lopen te zullen molesteren.
Hun site zegt: “We waarschuwen nog één keer: Gewoon oprotten met jullie cameraatjes. Jullie zijn vanaf nu aangeschoten wild.”
Dinsdag werd in het centrum van Londen, voor de wedstrijd Tottenham Hotspur – Ajax, een journalist van de Telegraaf geslagen door een hooligan. De verdachte is inmiddels opgepakt. De harde kern van Ajax, de F-Side, reageert nu op hun website met een persbericht. “Door dit grote succes komen er ook media op af, media zijn media, alles voor de kijkcijfers en verkoop, als het maar geld op levert. Velen onder ons zijn er niet van gediend om met hun porem in de media te verschijnen, want iedereen heeft immers zijn oordeel gelijk klaar.”
Een van de redenen voor de aankondiging van openlijk geweld is dat er supporters zijn die zich bij hun baas ziek melden om de wedstrijden bij te kunnen wonen. Die willen dus niet stomdronken bij het stadion worden gefilmd