Korpschef Nationale Politie Bouman stapt op

Samenleving
door anp
donderdag, 01 oktober 2015 om 10:21
korpschef nationale politie bouman stapt op1443688329
Gerard Bouman vertrekt als korpschef van de Nationale Politie. Dat heeft hij donderdag gemeld op zijn weblog. Bouman lag al enige tijd onder vuur. ,,Voor het korps en voor mijzelf is het goed dat ik tot dit besluit ben gekomen. Ook al verschaft het mij op dit moment geen opluchting of voldoening'', schrijft Bouman, die 1 februari afscheid neemt.
Bouman heeft die functie dan vijf jaar lang uitgeoefend. Eerder was hij onder meer hoofd van de AIVD. ,,Ik concludeer dat de tijd is aangebroken om het stokje over te dragen. In tijden van veeleisende veranderingen ben ik op mijn sterkst. Zo zit ik in elkaar'', zo legt Bouman uit. ,,Ik bouw graag huizen, maar heb een hekel aan het aflakken van het kozijn en de plinten. Wij naderen de fase waarin wij stap voor stap zaken verder moeten afronden en in balans brengen. Daar leent mijn karakter zich nu eenmaal minder voor.''
Eind augustus kondigde Bouman maatregelen aan die hij nam vanwege de problemen bij de lopende reorganisatie van de politie. Daar kwam veel kritiek op. Minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie zei een maand geleden dat Bouman gewoon kon aanblijven. ,,Bouman heeft de reorganisatie zeer gemotiveerd begeleid de afgelopen jaren en is van plan dat te blijven doen'', sprak de minister toen. Agenten voeren al maanden actie voor een betere cao.