Ongevaccineerde coronapatiënten moeten ziekenhuisrekening zelf betalen in Singapore

Samenleving
dinsdag, 09 november 2021 om 12:01
anp 440398121
Singapore zegt niet langer de rekening te betalen van coronapatiënten, die 'uit eigen keus niet gevaccineerd' zijn. Dat maakt de overheid bekend na een sterke toename van het aantal besmettingen.
Tot nu toe dekte de Singaporese regering alle medische kosten van haar bevolking, tenzij mensen positief testten vlak nadat ze terugkwamen uit een ander land. Maar vanaf 8 december gaat de overheid ongevaccineerde patiënten zelf laten betalen voor de gemaakte medische kosten.
De regering stelt dat ongevaccineerde mensen "een aanzienlijke meerderheid vormen van degenen die intensieve zorg nodig hebben en disproportioneel veel druk leggen op de beschikbare gezondheidszorg." Er zijn uitzonderingen voor de enkeling die geen vaccin kan nemen en tot 31 december voor mensen die nog een tweede prik moeten krijgen.
Op dit moment is de vaccinatiegraad met 85 procent hoog in Singapore. Toch kampt de stadsstaat, net als veel andere landen, met een sterke toename van het aantal besmettingen sinds de coronamaatregelen vorige maand versoepeld werden. Ook daar dreigt de zorg overspoeld te worden met coronapatiënten.
Bron(nen): The Guardian