'Trump trekt ook leger terug uit Afghanistan'

Samenleving
door anp
vrijdag, 21 december 2018 om 3:24
trump trekt ook leger terug uit afghanistan1545359541
Na zijn besluit om onmiddellijk alle Amerikaanse troepen uit Syrië terug te trekken, heeft president Donald Trump opdracht gegeven om het aantal troepen in Afghanistan drastisch te verminderen. In de komende weken zullen zevenduizend Amerikaanse militairen terugkeren uit het Aziatische land, schrijft de Washington Post donderdag op basis van bronnen bij de overheid.
Dit is bijna de helft van het totale aantal troepen dat de VS in Afghanistan heeft. Volgens de krant is het de eerste fase van wat uiteindelijk moet leiden tot een einde aan de zeventien jaar durende Amerikaanse aanwezigheid in Afghanistan.
,,Ik denk dat dit laat zien hoe serieus de president is over uit conflicten te willen komen", zegt een hooggeplaatste regeringsmedewerker in de krant.
Anders dan in Syrië, maken de Amerikaanse troepen in Afghanistan deel uit van een NAVO-missie. De terugtrekking zal daarom naar verwachting grote gevolgen hebben voor Amerika's bondgenoten. Mogelijk leidt ze ook tot een verdere destabilisering van het land.