Vader dacht zijn zoon veilig op een dak te zetten. Tot de orkaan het kind opslokte

Samenleving
vrijdag, 06 september 2019 om 12:28
ab41be0b70e5462bbbae42c9e8439d3b 0
Adrian Farrington moest met zijn gezin vluchten voor orkaan Dorian, die zijn huis zwaar trof op het eiland Abaco in het noord-westen van de Bahama's. Hij waadde samen met zijn vijf jaar oude zoontje door het diepe water en kon nauwelijks overeind blijven.
Hoge golvenDe twee hielden elkaar vast, omringd door hoge golven, puin en haaien. Farrington had een arm en been gebroken. Na een uur in het water dacht hij zijn zoontje in veiligheid te brengen door hem op het dak van een huis te zetten, weg van alle gevaren in het water, zo vertelt hij aan de Nassau Guardian.
De 38-jarige man adviseerde zijn zoon om zijn mond dicht te houden en te blijven ademhalen. Maar nog voor hij op het dak kon komen om zijn Adrian jr. vast te pakken, sleurde de orkaan de jongen mee en gooide hem terug in het water. "Dat was de laatste keer dat ik hem zag. Ik kan me nog herinneren dat hij zijn hand naar me uitstrekte en 'papa' riep," vertelt de man emotioneel.
Weinig kansFarrington, die inmiddels is behandeld aan zijn gebroken ledematen, probeerde de jongen nog te vinden. Hij haastte zich naar de andere kant van het dak en dook onderwater op zoek naar zijn zoon. "Ik vond niets. Ik kwam weer naar boven en haalde diep adem om opnieuw naar beneden te kunnen duiken. Al die tijd brachten mensen mijn vrouw in veiligheid en riepen ze naar me, maar ik wilde niet gaan, want ik wilde mijn zoon niet in de steek laten."
Hij hoopt dat zijn zoon nog levend wordt gevonden, maar vreest het ergste. "Als je weet wat ik zag toen ik hem kwijtraakte, kan er van alles zijn gebeurd. Er zwommen haaien, het kan van alles zijn. Een vijfjarig jongetje heeft weinig kans."
Op de Bahama's zijn door orkaan Dorian zeker 30 mensen om het leven gekomen, maar er worden er nog honderden vermist. Voor hun leven wordt gevreesd.
Bron(nen): CNN