VVD'er met te veel alcohol op achter stuur

Samenleving
door anp
dinsdag, 16 juli 2019 om 18:14
vvder met te veel alcohol op achter stuur1563294013
VVD-Kamerlid Wybren van Haga is met te veel alcohol op in de auto gestapt. De VVD bevestigt berichtgeving van De Telegraaf hierover.
Van Haga werd staande gehouden op de snelweg. Uit controle bleek dat hij te veel alcohol in zijn bloed had. Naar zijn zeggen gaat het om een promillage van 0,6 procent, iets hoger dan de grens van 0,5 procent voor ervaren bestuurders.
Hoewel de parlementariër werd staande gehouden vanwege zijn rijgedrag, stelt Van Haga dat hij niet dronken achter het stuur zat.
Eerder in opspraak
Van Haga kwam al eerder in opspraak. Klachten over zijn optreden als huisbaas waren vorig jaar reden voor de VVD om te onderzoeken of hij over de schreef was gegaan. De partijtop oordeelde uiteindelijk dat de Haarlemse ondernemer VVD-Kamerlid kon blijven. Naar dat oordeel werd gespannen uitgekeken, omdat de regeringscoalitie haar meerderheid zou verliezen als Van Haga alleen verder zou gaan.
De nieuwe affaire rond Van Haga brengt de VVD, die van alle partijen al jaren veruit de meeste integriteitsschandalen kent, opnieuw in verlegenheid.