Zandzakken in Zaltbommel: Waterschap stelt noodnummer open

Samenleving
door anp
maandag, 31 augustus 2015 om 16:48
waterschap stelt noodnummer open1441033213
Inwoners van Zaltbommel wordt aangeraden om zandzakken of natte kranten voor hun deur te leggen. Het is ook handig om te zorgen dat er geen rioolwater uit de wc of het doucheputje omhoog kan komen. Die waarschuwing geeft de gemeente aan de inwoners, nu er voor het eind van de maandagmiddag opnieuw veel regen wordt verwacht in de Bommelerwaard.
Waterschap Rivierenland heeft maandag een speciaal telefoonnummer (0344 - 64999) opengesteld voor vragen over de wateroverlast in het werkgebied van het schap. Mensen die problemen hebben door overlopende sloten, plassen en vaarten kunnen dat nummer bellen. Het nummer is ook bestemd om gevaarlijke situaties te melden die zich kunnen voordoen door de voorspelde nieuwe hoosbuien. Het calamiteitenteam van het schap is op volle sterkte.
Inwoners van het Land van Heusden en Altena, de Alblasserwaard, de Bommelerwaard, het Rivierengebied en het Rijk van Nijmegen die overlast hebben door rioolwater of ondergelopen kelders moeten hun eigen gemeente bellen, aldus het schap maandag.
De brandweer kan ondergelopen kelders de komende dagen nog niet leegpompen. Er is geen plek om het weggepompte water te lozen, aangezien het watersysteem overvol is door de hoosbuien in de nacht van zondag op maandag.