Zes manieren om je niét beter te voelen na een dip

Samenleving
door Gerard Driehuismaandag, 23 september 2013 om 14:05
welingelichtekringen header 1
Je voelt je een beetje rot. Hoe zorg je ervoor dat je je weer beter gaat voelen? In ieder geval niet op onderstaande manieren.
1. Jezelf trakteren . De dingen waar je jezelf op wilt trakteren, zijn meestal niet goed voor je. Het plezier duurt maar even. Daarna voel je je schuldig en nog slechter dan ervoor. Dus denk niet: ik voel me niet zo goed, ik mag mezelf best verwennen met een stuk chocoladetaart.
2. Opgeven. Je hebt even geen zin om al die dingen te doen die je moet van jezelf. Je laat dat rondje rennen zitten en doet de afwas ook niet. Dat is niet goed voor je eigenwaarde en zelfcontrole. Je voelt je echt beter als je die dingen wel doet.
3. Je telefoon uitzetten. Je bent even niet in de stemming voor kletspraatjes van vrienden. Toch kun je beter je telefoon aan laten. Onderzoek laat zien dat zowel introverte als extraverte mensen zich beter voelen als ze verbonden zijn met anderen. Isoleer jezelf dus niet.
4. Je hart luchten . Veel mensen denken dat het oplucht als ze hun boosheid of verdriet er uit gooien. Dat is niet zo. Door je woede te uiten, ga je je alleen maar meer opwinden. Het is beter om kalm te blijven.
5. De hele dag in pyjama lopen . Als je je down voelt, heb je misschien de neiging om lekker de hele dag in je pyjama op de bank te hangen. Doe het niet. Je voelt je er alleen maar lamlendiger door. Trek juist wel je kleren aan inclusief je schoenen. Dan ben je klaar voor een mooie dag.
6. Drinken . Je weet het natuurlijk wel: alcohol is niet de oplossing. Het verdooft tijdelijk en daarna voel je je extra beroerd. Neem een drankje, omdat je blij bent en zin hebt in gezelligheid, niet om je donkere gemoed te verlichten.
Bron(nen): Linkedin