Quincy Promes is boos

Sport
donderdag, 04 april 2024 om 15:58
zaak promes krijgt nieuwe wending met verdenking drugssmokkel1685936928
Quincy Promes zit in de gevangenis van Dubai. Dat is omdat hij in Dubai de benen naam nadat hij een ongeluk had veroorzaakt. Daarnaast is hij veroordeeld voor het in de knie steken van een neef en voor grootschalige cocaïnesmokkel.
Maar toch is hij boos. „Hij is boos over wat er met hem gebeurt”, vertelde Spartak Moskou directeur Oleg Malyshev in gesprek met SportExpres . „We hopen echt dat we hem weer de kans kunnen geven om te trainen en weer in vorm te komen.”
Maar de club betaalt hem niet meer. Hij kan immers niet spelen. „We zijn niet blij dat hij door omstandigheden niet bij het team is”, zei Malyshev. „Volgens de contractvoorwaarden ontvangt hij geen salaris als hij niet bij de ploeg is.”
Malyshev heeft goede hoop dat Promes toch nog niet zijn laatste wedstrijd voor Spartak Moskou heeft gespeeld. „Dat hoop ik niet. Ik heb die hoop zeker nog niet opgegeven. Op dit moment is het moeilijk om er iets aan te doen. Voor mij zal Quincy altijd een clublegende en een belangrijke speler blijven.”
Of het dom was om Promes mee te nemen naar Dubai - dat een uitleveringsverdrag heeft met Nederland - wilde de directeur niet zeggen. "Ik begrijp dat de club er tot op zekere hoogte stom uitziet omdat we geen commentaar geven, maar op dit moment is er een afspraak met de advocaten die met Quincy werken dat we geen commentaar geven op de chronologie van gebeurtenissen en details. Dit is noodzakelijk in het belang van de zaak die momenteel wordt behandeld. Ik denk dat het moment komt dat we meer kunnen vertellen."
Promes belandde in de gevangenis door zijn betrokkenheid in Dubai bij een aanrijding en het verlaten van de plaats van het ongeval. Waar aanvankelijk in Rusland werd aangenomen, dat Promes er met een boete vanaf zou komen en snel de ploeg achterna zou kunnen reizen, werd de oud-Ajacied op verzoek van het Nederlandse Openbaar Ministerie tijdens zijn huisarrest aangehouden en gevangen gezet. De rechter in Dubai moet uiteindelijk gaan beslissen over de uitlevering naar Nederland. Er bestaat sinds vorig jaar een uitleveringsverdrag tussen Nederland en de Verenigde Arabische Emiraten, waartoe Dubai behoort.