Verstappen trapt schoen kapot voor tweede plek

Sport
door anp
maandag, 22 oktober 2018 om 4:26
verstappen trapt schoen kapot voor tweede plek1540175534
Max Verstappen eindigde bij de Grote Prijs van de Verenigde Staten ondanks een start op de voorlaatste startrij tot zijn eigen verrassing als tweede. ,,Deze tweede plaats is onverwacht", zei Verstappen na afloop. ,,Ik had een goede start en een goede eerste ronde, waarin ik uit de chaos kon blijven. Ik kon snel terugkomen naar de vijfde, vierde plaats en had een goed tempo."
Verstappen streed in de slotfase met Ferrari-coureur Kimi Räikkönen die de koppositie had en met Lewis Hamilton die vlak achter hem derde lag. ,,Tegen het einde was het lastig om de banden heel te houden. Op het einde had ik echter weinig grip meer, dus een aanval op Kimi zat er niet meer in."
Twee ronden voor het einde moest de Red Bull-coureur een ultieme aanval van Hamilton afslaan. ,,Ik had problemen met mijn achterbanden. Ik verremde me Door de snelle rechterbocht pushte ik zo hard als ik kon. Maar Lewis kon ook niet harder. Gelukkig kon ik hem voorblijven."
Dat Verstappen met het verdedigen van zijn tweede positie van invloed was op de strijd om de WK-titel, vindt de Limburger geen probleem. ,,Dat maakt mij geen zak uit", zei hij bij Ziggo Sport. ,,Ik probeer de wedstrijd te winnen."
Verstappen, gehuld in een speciaal cowboypak, had er in de slotfase flink voor moeten knokken, zei hij. ,,Ik heb zo hard moeten doorstampen dat mijn schoen kapot is gegaan.