‘Topwetenschapper’ bedondert de boel: geen carrière bij NASA, CEO bij groot bedrijf, zelfs geen doctoraat

Ze stond in de lijst van Forbes Magazine van meest succesvolle personen onder de dertig in de gezondheidszorg. In 2013 werd ze ‘Vrouw van het Jaar’ op de Britse FDM Everywoman in Technology Awards. Maar waarom eigenlijk? De Griekse 'wetenschapper' Eleni Antoniadou blijkt in werkelijkheid weinig te hebben gepresteerd. En niemand heeft dat gecheckt.

Antoniadou vertelde in interviews steevast dat ze onderzoekster was bij NASA, astronautentrainer, expert in regeneratieve geneeskunde en producente van innovatieve kunstmatige organen. Het leverde haar een berg internationale prestige op. Eerder deze maand overhandigde Niki Kerameus, de Griekse minister van Onderwijs, haar zelfs nog een award voor haar wetenschappelijke werk.

Het zette Costas Bouyioukos, een Griekse professor Bio-informatica aan de Franse Paris-Diderot-universiteit, er toe aan haar naam en werkzaamheden eens te googelen. Hij kwam erachter dat ze nooit bij NASA werkte, maar er enkel een acht weken durend trainingsprogramma heeft gevolgd.

Vervolgens dook Greek Hoaxes, die nepnieuws probeert te onthullen, in de zaak. De organisatie ontdekte nog veel meer leugens. Sterker nog, van zo ongeveer al haar prestaties klopte weinig. Ze was niet eens gepromoveerd, maar had enkel twee masters. Haar 'succesvolle bedrijf' in kunstmatige implantaten blijkt helemaal niet te bestaan. Ook een NASA-award, die ze zou hebben gekregen, was verzonnen. "Ze is voor de meeste mensen niet eens geschikt om een wetenschapper genoemd te worden”, aldus Bouyioukos op Facebook.

Bron: Facebook