Mannen vinden je aantrekkelijker als je de pil niet gebruikt én je wordt jaloerser

Het gebruik van de hormonale anticonceptiepil kan jaloezie onder vrouwelijke gebruikers aanzienlijk verergeren. Evolutionair psycholoog Kelly Cobey bestudeerde de effecten van het gebruik van de pil op jaloeziegevoelens en op de onderlinge competitie tussen vrouwen. Uit het onderzoek van Cobey blijkt dat vrouwen in een vaste relatie jaloerser zijn als ze de pil gebruiken en dat het gebruik van sommige soorten anticonceptiepillen tot meer reactieve jaloezie leidt dan andere soorten. De negatieve effecten blijven niet beperkt tot de vrouwelijke gebruikers: mannelijke partners blijken vrouwen aantrekkelijker te vinden als ze een natuurlijke cyclus hebben en relatief gezien minder aantrekkelijk als ze de pil gebruiken. Dat blijkt uit een bericht van de Rijksuniversiteit Groningen   Een specifiek onderdeel van het onderzoek was gericht op de effecten van pilgebruik op de perceptie van aantrekkelijkheid binnen relaties. Uit verschillende psychologische testen is gebleken dat mannen vrouwen aantrekkelijker vinden als ze vruchtbaar zijn. Cobey concludeert ook dat mannelijke partners hun vrouwelijke partners aantrekkelijker vinden tijdens hun vruchtbare periode, maar concludeert ook dat mannen vrouwen minder aantrekkelijk vinden als ze de pil gebruiken. 

Bron(nen):   RUG      

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Paulraw

  Kop van artikel klopt niet…

  • meesan

   De kop is een tantebetjezin, dat wordt beschouwd als stijlfout.

   (in antwoord op Paulraw)
   • Paulraw

    ”Mannen vinden je aantrekkelijker als je de pil niet gebruikt én je wordt jaloerser”

    Toch niet helemaal:
    Als je de pil niet gebruikt wordt je minder jaloers .

    (in antwoord op meesan)
 2. Victor Verlon

  Vruchtbaarheid maakt aantrekkelijker. De pil verstoort de vruchtbaarheid, dus uiteraard maakt dat een vrouw minder aantrekkelijker.

  Althans, als de man door (subtiele) signalen kan oppikken of ze meer/minder vruchtbaar is. En dat is volgens dit onderzoek dus het geval…

 3. Kopje thee

  Door de pil krijg je grotere tieten. Sterker nog: door generaties pilgebruik zijn de tieten volksbreed uit de bh’s geknald: was een B cup in de jaren negentig nog gemiddeld, nu is dat allang niet meer zo. Dus wat zeuren die mannen nou.

 4. Pietje_Precies

  Ja van de pil krijg je dikke tieten en dat is wèl aantrekkelijk. ‘Maar ook weer een grote snor! Ik neem aan dat dit onderzoek gecorrigeerd is voor die factoren, of zouden die tegen elkaar weg te strepen zijn?

Reacties niet toegestaan