Klimaathoax, vervolg

Nog maar enkele dagen geleden werd een voorspelling van het befaamde IPPC dat de gletsjers in de Himalaya in 2035 zullen zijn gesmolten, ontkracht (zie 2de link). De hogepriesters van de VN-klimaatkunde (IPCC kreeg ontving nog in 2007 de Nobelprijs) hadden zich gebaseerd op uitgesproken vermoedens, niet op echt onderzoek.
Vandaag zegt Rajenda Pachauri, het Indiase hoofd van het Inter-governmental Panel on Climate Change, dat er mogelijk nog meer 'vergissingen' in het vat zitten. 
Zijn gesprek met The Times is werkelijk opzienbarend, omdat hij zo openlijk vertelt welke mensen in zijn organisatie allemaal hebben gefaald. De ene medewerker na de andere krijgt hier een veeg uit de pan - dit is werkelijk ongekend; niet eerder zagen wij een hooggeplaatste functionaris zo grondig zijn eigen stoepje schoonvegen. 
En de directeur zelf? Hem treft geen blaam, hij was steeds maar aan het delegeren... Nee, van de bekende 'internationale solidariteit' die buitenstaander soms vermoeden bij dit soort klimaatactivisten is werkelijk geen spoor te bekennen, maakt u zich vooral geen zorgen!
Pachauri is bijzonder slim en kondigt alvast aan dat hij er rekening mee houdt dat in het inmiddels beroemde Himalaya-rapport nog meer vergissingen zullen opduiken. 
Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Bron(nen):   The Times  Welingelichte Kringen