‘Spreek niet tegen aliens,’ waarschuwt Stephen Hawking

Volgens Stephen Hawking, de bekende natuurkundige, is het vrijwel zeker dat aliens bestaan. Maar, zo waarschuwt hij, de mensheid doet er goed aan ze niet te zoeken en ieder mogelijk contact te mijden.
Hawking maakte een reeks documentaires waarin hij de grote mysteries van het universum nader zal belichten en aliens, zo beweert hij, kunnen zich op allerlei plekken in het universum ophouden: op planeten, op sterren of in de onmetelijke ruimte tussen de planeten. 
Zijn verklaring? Het universum bestaat uit ontelbare Melkwegstelsels die ieder honderden miljoenen sterren bevatten. In deze kontekst is het onwaarschijnlijk dat de aarde de enige plek zou zijn waar levende organismen bestaan. "Voor mijn wiskundige brein leiden alleen al deze aantallen tot de gedachte dat het bestaan van aliens volstrekt rationeel is," aldus Hawking.
Toch ziet hij niet uit naar een ontmoeting met buitenaardse wezens, want dat zal voor ons vermoedelijk slecht aflopen. Vergelijk het met het moment dat Columbus vaste voet op Amerikaanse bodem zette, zo zegt hij, dat had fatale gevolgen voor de oorspronkelijke bewoners.
Het maken van de documentairereeks voor Discovery Channel viel de aan een rolstoel gekluisterde Hawking (68) zwaar. De ambitie was een reeks programma's die wetenschappelijk verantwoord zijn en die bovendien het grote publiek meeslepen.

Bron(nen):   The Sunday Times