7 mythes over alcohol

1. Met niet meer dan 1 drankje per uur kun je nog gewoon naar huis rijden - Mensen denken dat het lichaam een uur nodig heeft om 1 glas alcohol te verwerken. In feite komt dat neer op 2 uur. Heb je ondertussen nog doorgedronken dan kun je niet meer rijden 2. Je kunt snel nuchter worden als het nodig is - Onzin, niets versnelt het proces, koffie noch een koude douche. Koffie kan zelfs gevaarlijk zijn omdat je je door de cafeïne wakkerder voelt en daardoor wellicht meer risico neemt 3. Sterke drank na bier maakt je ziek - En daardoor denk je dat het door de sterke drank komt. Dat is ook wel een logische gedachte omdat er vaak aan het eind van de avond nog wat sterkers dan bier wordt geschonken. Maar de kater komt simpelweg door de hoeveelheid alcohol en niet door het mixen van alcohol 4. Van bier krijg je een bierbuik - Dat kan, maar eigenlijk alles waar je teveel van neemt kan voor een buikje zorgen, niet alleen bier (waar overigens wel veel calorieën in zitten) 5. Een slaapmutsje helpt bij het slapen - Inderdaad word je er wat rozig van maar verder zorgt alcohol voor een onderbroken, onrustige slaap, vooral tijdens de REM-slaap en dat laatste is niet goed voor je want daar heb je genoeg van nodig 6. Een uitsmijter helpt tegen een kater - Daar is geen enkel bewijs voor. Hoeveel alcohol je in je bloed krijgt - en dus hoe heftig de kater is - hangt meer af van wat je van tevoren of tijdens het drinken eet 7. Een black-out door drank is niet zo heel erg - Stoer hoor, mensen die niet meer precies weten wat er de avond ervoor precies gebeurde, alleen houdt het in dat bepaalde lichaamsfuncties niet meer werkten en dat kan gevaarlijk zijn. Ook reflexen als hoesten en ademen kunnen uitgeschakeld worden waardoor je zomaar zou kunnen stikken in braaksel terwij je er niets van merkt

Bron(nen):   Huffington Post      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Vogelbeest

  1) Pure onzin. Hangt af van je gewenning aan alcohol, je conditie, je lichaamsgewicht, of je man of vrouw bent. Ik ben man, drink regelmatig, in goede conditie, 1m95, 92 kilo. Moest recentelijk blazen nadat ik een 0,5 liter bier had gedronken. Volgens de agent had ik 0,02 promille. Dat is zeer royaal onder de toegestane 0,5 promille.

  • meesan

   Of die meetapparaten zijn niet zo jofel. Ik heb wel eens een consumentenprogramma gezien waarbij ze vlot vier biertjes dronken en meteen gingen blazen en het blaasapparaat nul promille aangaf.

   (in antwoord op Vogelbeest)

Reacties niet toegestaan