Door de tijd reizen is niet mogelijk

Voor de mensen die er nog altijd van dromen om ooit door de tijd te reizen naar de toekomst of naar het verleden is er helaas slecht nieuws. Chinese wetenschappers claimen namelijk dat ze bewijs hebben gevonden dat één enkele foton niet sneller kan reizen dan de snelheid van het licht. Dat bevestigt ook Einstein’s theorie dat niets sneller kan reizen dan het licht. Deze bevindingen sluiten een 10 jaar lange discussie over de snelheid van één foton af. Fotonen zijn lichtdeeltjes die samen het licht vormen.

Hoofdonderzoeker Shengwang Du legt uit dat de resultaten laten zien hoe één enkele foton beweegt. Daarnaast bevestigen ze ook dat één foton niet sneller kan reizen dan het geheel van alle fotonen, het licht. In theorie is het namelijk zo dat deeltjes die sneller dan het licht reizen door de tijd kunnen reizen.

Tien jaar geleden dacht men nog dat tijdreizen wel mogelijk zou zijn. Wetenschappers namen toen voor het eerst lichtgolven waar die sneller reisden dan het licht. Later bleek echter dat het slechts om een visueel effect ging, waardoor het leek alsof de lichtgolven sneller dan het licht reisden. In werkelijkheid reisden ze helemaal niet sneller dan het licht. Toen dit bekend werd, vestigden wetenschappers hun hoop erop dat één enkele foton mogelijk sneller zou kunnen reizen. Nu is deze theorie ook ontkracht en is door de tijd reizen definitief onmogelijk.

Bron(nen):   Daily Mail