Gelukswetenschapper: ‘Vrouwen zijn het gelukkigst zonder man en zonder kinderen’

Je hebt het misschien wel eens gedacht, maar nu is er wetenschappelijke fundering. Vrouwen zijn gelukkiger zonder man en zonder kinderen. Ze leven zelfs een beetje langer dan hun gehuwde, met kinderen gezegende seksegenoten.

Paul Dolan, hoogleraar gedragswetenschappen aan de London School of Economics, zegt dat uit de nieuwste gegevens bleek dat de traditionele cijfers niet langer kloppen, niet correleerden met geluk, met name als het gaat om het huwelijk en het opvoeden van kinderen.

“Als je een man bent, is trouwen een goed idee; als je een vrouw bent, doe dat dan niet. ”

“We hebben steeds meer gegevens van longitudinale onderzoeken, dat zijn onderzoeken waarbij dezelfde mensen tientallen jaren worden gevolgd.

Mannen profiteerden van het huwelijk omdat ze “rustiger worden”, zegt Dolan. “Je neemt minder risico’s, je verdient meer geld en je leeft iets langer. Maar dat geldt niet voor vrouwen. De gezondste en gelukkigste subgroep van de bevolking bestaat uit vrouwen die nooit zijn getrouwd of kinderen hebben gekregen.”

“Er is een soort stigma waar we vanaf moeten. Van alleenstaande vrouwen wordt gezegd dat ze pech hebben en dat ze de ware vast nog wel tegenkomen. Niemand zegt ooit dat ze ook het risico lopen de verkeerde tegen het lijf te lopen en hun geluk te verspelen, waardoor ze minder gelukkig en gezond zijn en eerder sterven. “

Bron(nen):   Guardian