De beste ideeën ontstaan onder de douche

Wetenschap
maandag, 09 september 2013 om 7:36
welingelichtekringen header 1
Veel succesvolle mensen krijgen hun meest briljante invallen onder de douche of op andere onverwachte plaatsen.
Onderzoek ondersteunt het idee dat douchen innovatief denken stimuleert. Meer in het algemeen is het zo dat kleine afleidingen en onderbrekingen, zoals douchen of naar het toilet gaan, goed zijn voor je creativiteit.
De volgende zes mensen kunnen dat alleen maar beamen.
Woody Allen De schrijver, acteur en regisseur neemt regelmatig een douche als hij inspiratie nodig heeft. Soms staat hij er wel een uur onder om zijn creativiteit naar boven te laten komen. In een interview zei hij: “In de douche, terwijl het hete water stroomt, laat je de echte wereld achter je. Vaak openen dingen zich dan voor je.”
Archimedes
De oude wiskundige kreeg zijn beste idee toen hij in bad lag. Hij zag het water stromen en realiseerde zich dat hij de dichtheid van een object kon bepalen door het onder te dompelen in water en te berekenen hoeveel water daardoor verplaatst wordt.
Gertrude Stein
Deze schrijfster schreef elke dag maar dertig minuten. Daarvoor reed ze naar een boerderij om daar naar de koe te kijken die haar het meest inspireerde.
John Lennon
John Lennon kreeg inspiratie voor het lied 'Being for the benefit of Mr. Kite' tijdens een lunchwandelingetje. Hij stopte bij een antiekwinkel en zag daar een klein postertje hangen. Dit zou later tot het nummer leiden.
Nikola Tesla
Een van zijn beste invallen kreeg de uitvinder ver van zijn laboratorium. Tijdens een rustige wandeling bedacht hij zijn idee over wisselstroom.
J.K. Rowling
Harry Potter is bedacht in een overvolle trein. Maar de schrijfster kon het niet opschrijven omdat ze geen pen bij zich had. Te verlegen om er een te vragen heeft ze tijdens de nog vier uur durende treinrit continu aan haar held gedacht, zodat ze hem niet zou vergeten.
Bron(nen): Huffington Post