Goed nieuws: 'Immuniteit na coronabesmetting houdt wél lang aan'

Wetenschap
vrijdag, 06 november 2020 om 13:15
welingelichtekringen header 1
De grote vraag is hoe lang je na een coronabesmetting immuun blijft tegen het virus. Wetenschappers komen met het sterkste bewijs tot nu toe dat mensen voor lange tijd, mogelijk jaren, immuun zijn. Daarover schrijft The Guardian.
Onderzoekers van de New Yorkse Rockefeller University ontdekten dat het immuunsysteem zich niet alleen het virus blijft herinneren, maar ook de kwaliteit van de beschermende antilichamen verbetert nadat de infectie voorbij is. Dringt het coronavirus voor een tweede keer je lichaam binnen dan is je immuunsysteem dus snel en goed in staat om het te verdrijven.
"Dit is heel goed nieuws," zegt hoofd moleculaire immunologie van Rockefeller, Michel Nussenzweig over de studie. "De verwachting is dat mensen in staat zijn om snel antilichamen te produceren en meerdere keren een infectie kunnen weerstaan."
Het is nog onduidelijk hoelang het geheugen van het immuunsysteem het virus opslaat, maar Nussenzweig zegt dat je potentieel voor jaren beschermd bent. De ontdekking kan verklaren waarom herbesmettingen tot nu toe zo zeldzaam zijn.
Bron(nen): The Guardian