6 dingen die je niet op social media moet doen

Samenleving
dinsdag, 01 maart 2016 om 6:39
welingelichtekringen header 1
We leven in een moderne eeuw waarin online interactie een prominente rol heeft ingenomen in ons dagelijkse contact met anderen. Iedereen heeft zijn eigen redenen om zich online te begeven en gebruikt social media op zijn of haar eigen manier en dat respecteren we, maar er zijn een aantal dingen die iedereen beter kan vermijden. Hieronder staan zes dingen die niet productief zijn op de lange termijn.
  1. Een ex stalken
    Wat de reden ook is van de break-up, laat dit een herinnering zijn. Er is een reden dat jullie niet langer samen zijn, laat je nieuwsgierigheid of het verlangen geen reden zijn om hem of haar online te stalken. Dit richt alleen maar meer schade aan en zo geef je jezelf geen kans om verder te groeien.
  2. De ideale versie van jezelf creëren
    Het is heel verleidelijk om online een beter beeld van jezelf te schilderen, maar realiseer je dat je daarmee jezelf niet respecteert en zo een obstakel vormt om diepere relaties te vormen met mensen die je online leert kennen (ze zullen immers nooit de echte jou mogen leren kennen).
  3. Constant negatief reageren of de lolbroek uithangen
    Niemand houdt van mensen die alleen maar negatieve dingen te zeggen hebben, zowel in het echt als online. Het enige verschil is dat iemand in het echt feedback krijgt op zijn gedrag en er online niemand is om hem of haar aan te spreken op zijn negatieve gedrag. Cyberpesten is wreed en onnodig en je weet niet welke schade je ermee kan aanrichten.
  4. Jezelf met anderen vergelijken
    Deze ligt in lijn met de trend om online een beter beeld van jezelf te schilderen. Besef dat een hoop anderen dit ook doen en dat je jezelf met een onrealistisch beeld van anderen probeert te vergelijken.
  5. Social media als primair communicatiemiddel gebruiken
    Vergeet niet om je vrienden en familie ook buiten social media te zien. Face-to-face contact kan jullie band alleen maar verbeteren en zorgt ervoor dat je jezelf niet in een sociaal isolement gaat begeven.
  6. Niet emotioneel afhankelijk worden
    Om wat voor reden je ook gebruik maakt van social media, laat het niet uitgroeien tot het enige middel om aan deze behoefte te voldoen. Als je gebruik maakt van Facebook om in contact te blijven met vrienden, bel ze dan ook af en toe. Als je gebruik maakt van Instagram om outfits te demonstreren, bezoek dan ook eens een modeshow.