Proces Weinstein opgeschort na paniekaanval getuige

Een vrouw die Harvey Weinstein ervan beschuldigt haar tweemaal te hebben verkracht, moest haar getuigenis in de zaak tegen de filmproducent maandag staken. Jessica Mann kreeg tijdens de verhoring door de verdediging een paniekaanval, waarna de rechter de zaak voor de rest van de dag opschortte.

Volgens Variety werd Mann vijf uur verhoord door de advocate van Weinstein. Rond vier uur 's middags gaf ze aan een paniekaanval te hebben, waarna de rechter besloot dat het beter was de zaak dinsdag verder te laten gaan.

De vrouw stelde tijdens een eerdere getuigenis op vrijdag dat de gevallen filmproducent haar twee keer heeft verkracht tijdens hun relatie, die verder met wederzijdse instemming plaatshad. Maandag was het de beurt aan het juridische team van Weinstein om haar te ondervragen. Dat kwam met e-mails op de proppen van Mann aan Weinstein van na een van de vermeende verkrachtingen, waarin ze zich liefhebbend opstelt. In een van de mails bedankt ze hem voor zijn steun en stelt dat hij haar heeft "geleerd een vrouw te zijn."

De advocate van de oud-filmmaker drong er tijdens het verhoor maandag meermaals op aan dat Mann precieze data opgaf voor het misbruik. Ook werd ze gevraagd naar haar relatie met een andere man in dezelfde periode. Toen ze een mail die ze in 2014 aan deze man stuurde moest voorlezen, barstte de vrouw in tranen uit. In de e-mail stelt ze onder meer dat ze na het misbruik bij Weinstein bleef, zodat ze zich geen verkrachtingsslachtoffer mee zou voelen.