Peter Pannekoek gaat langs bij podcast Lange Frans

Peter Pannekoek wil "ergens dit jaar" best te gast zijn in de podcast van Lange Frans. De rapper nodigde de cabaretier uit na een relletje op Twitter, dat ontstond na de oudejaarsconference van Pannekoek. "In gesprek gaan vind ik altijd interessant", zegt Pannekoek aan tafel bij de talkshow Beau.

Pannekoek maakt meerdere grappen over Lange Frans tijdens zijn oudejaarsshow. "Als jij Lange Frans meer vertrouwt dan de arts, prima", zegt hij onder meer. "Maar ik vind ook in de toekomst, als je ergens last van hebt, dan ga je niet naar het ziekenhuis. Dan ga je naar dokter Lange Frans. Die niet in medicijnen gelooft, maar wel in ufo's. Lange Frans, de enige rapper bij wie je de dyslexie in de nummers terughoort."

Lange Frans kon die grapjes niet waarderen. "De man met het grootste publiek uithalen naar een dyslectische rapper zonder YouTube-kanaal. Staat genoteerd. Ik zie je wel als ik je zie," schreef hij in een bericht aan de cabaretier, dat Pannekoek op Twitter deelde. "De kans dat hij me ziet is ook niet groot want hij is veel langer", zei Pannekoek daar later over tegen het ANP.

Complottheorieën

Later nodigde Lange Frans de cabaretier uit om eens in zijn podcast langs te komen. "Dit komt goed", zegt Pannekoek daarover tegen talkshowpresentator Beau van Erven Dorens. "Ik vind complottheorieën waanzinnig interessant." Hij benadrukt wel dat mensen het relletje tussen hem en de rapper niet groter moeten maken dan het is.

Lange Frans' YouTube-kanaal werd verwijderd nadat ophef ontstond over zijn uitspraken tijdens zijn podcasts, waarin hij gesprekken voert met mensen die complottheorieën aanhangen. Zo kwamen mensen langs die geloofden dat "de elite" een pedofielennetwerk onderhoudt en uitte de rapper in de afleveringen meermaals zijn kritiek op het coronabeleid.