BBC-fotograaf heeft goud in handen: ‘Foto van prins Andrew die koninklijke familie kan ruïneren’

De Britse prins Andrew is een arrogante smeerlap, die wordt verdacht van kindermisbruik. Hij wordt geweerd bij officiële gelegenheden en werkte zich in de nesten op tv in een poging om zijn naam te zuiveren. Nu blijken er compromitterende foto's te zijn van de Brit.

Slechte publiciteit
Een BBC-fotograaf die aanwezig was bij het beruchte interview van Andrew in 2019, zegt dat hij een foto van hem heeft die de koninklijke familie zou kunnen verwoesten. De prins zou alles in het werk stellen om de foto uit de publiciteit te houden.

Andrew, broer van prins Charles en zoon van Queen Elizabeth, heeft rechtszaken over zijn vermeende kindermisbruik voor miljoenen afgekocht, maar na zijn dramatische interview bij BBC-programma Newsnight gelooft niemand meer in zijn onschuld.

Gênante foto
Fotograaf Mark Harrison beweert nu dat hij een 'gênante' foto in handen heeft van Andrew. “Nog maar een paar mensen hebben de foto gezien, maar het zou een immens probleem zijn voor de koninklijke familie”, geeft Harrison aan.

Andere medewerkers van het BBC-programma gooien nog wat olie op het vuur: “Onze mond viel open toen we het beeld zagen”, zeggen ze. “Het is het soort foto dat ervoor kan zorgen dat iedereen zijn kom cornflakes laat vallen. Het is iets wat Andrew absoluut niet openbaar wil hebben en hij stond erop dat het geheim zou blijven.”

Film over het beruchte interview
Er komt een film, getiteld Scoop, over het geruchtmakende interview uit 2019. Het is onduidelijk of de foto ooit openbaar wordt gemaakt. “Die kans bestaat. Het is ook mogelijk dat een versie van de foto in de nieuwe film gedeeld zal worden.”

Mogelijk wil de fotograaf geld zien van de 'royal'. “Er is nog veel meer uit die periode dat nog niet openbaar werd gemaakt”, dreigt Harrison.

Bron(nen):   HLN