Meghan Markle weer betrapt op leugen: “Ik ben verbijsterd, ik heb haar nooit ontmoet”

Meghan Markle beweerde in een interview dat een Zuid-Afrikaanse acteur haar had verteld dat er in zijn land na haar huwelijk met prins Harry 'even hard op straat gefeest werd als toen Mandela vrijgelaten werd'. Onzin, zegt die acteur nu.

Meghan deed haar uitspraken in het Amerikaanse blad The Cut. Ze zei dat ze tijdens de première van The Lion King in Londen waar zij met Harry aanwezig was, door een Zuid-Afrikaanse acteur apart werd genomen. “Hij zei: ‘Je moet weten, toen jij een deel werd van de koninklijke familie, hebben we even hard op straat gefeest als toen Mandela bevrijd werd uit de gevangenis.’ Dat was een heel mooi moment”, aldus Meghan.

Die acteur zou John Kani moeten zijn, de enige Zuid-Afrikaan die in de Disneyfilm speelt. Die zegt echter in de Daily Mail dat de anekdote van Meghan een leugen is. “Het verbijstert me echt. Ik heb Meghan Markle nog nooit ontmoet. Ik ben de enige Zuid-Afrikaan in de cast en ik was niet bij de première in Londen. Het is gewoon een verkeerde herinnering van haar.”

Bovendien werd de bruiloft van Meghan en Harry helemaal niet groots gevierd in Zuid-Afrika, zegt de acteur. “In mijn herinnering weet niemand wanneer ze trouwden. We hadden geen Zuid-Afrikaanse band met de bruiloft of met haar huwelijk met Harry. Ik ben hier echt door verrast.”

De kleinzoon van Nelson Mandela is woedend over Meghans uitspraken. “Vechten tegen 60 jaar apartheid en 350 jaar kolonialisme in Zuid-Afrika is níét hetzelfde als trouwen met een witte prins”, zei hij.

Geen geld
Ook haar uitspraken in hetzelfde interview over hoe ze de miljoenenvilla waar ze in wonen in het Californische Montecito in eerste instantie niet konden betalen, zetten kwaad bloed. "We hadden geen job, dus we waren niet van plan om dit huis te bekijken. Het was niet mogelijk. Het is net als toen ik jonger was en aan windowshoppen deed", aldus Meghan. Uiteindelijk hebben ze het huis van 14 miljoen dollar toch gekocht.

De reacties: “Arme Meghan Markle, we zouden een crowdfunding voor haar moeten opzetten. Wat is armoede zwaar.” En “Verwacht Meghan nu echt sympathie, terwijl miljoenen mensen zelfs geen huur kunnen betalen voor een klein en waardeloos appartement?”