Bruce Willis gaat sterk achteruit: “Hij kan amper nog praten”

Beroemd
zaterdag, 14 oktober 2023 om 8:01
anp 416319251
De eens iconische acteur Bruce Willis wordt geconfronteerd met een tragische gezondheidssituatie. Een oude vriend bezoekt hem regelmatig en getuigt van zijn verslechterende gezondheid. Willis, bekend van films als "Pulp Fiction" en de "Die Hard"-franchise, verscheen voor het laatst in het openbaar in maart 2022, toen bekend werd dat hij stopte met acteren vanwege afasie, een taalstoornis als gevolg van hersenletsel.
Naast afasie lijdt Willis ook aan dementie, specifiek de fronto-temporale vorm waarbij de voorste delen van de hersenen worden aangetast. Deze ziekten zijn progressief, en volgens vrienden en kennissen gaat zijn gezondheid snel achteruit.
Vrienden en collega's getuigen van de moeilijkheden die Willis ondervindt, waarbij hij steeds meer moeite heeft met spreken en communiceren. Ondanks zijn beperkingen blijven mensen zoals Glenn Gordon Caron, die met hem heeft samengewerkt, Bruce Willis opzoeken. Ze beschrijven zijn huidige toestand als verbijsterend en treurig, waarbij zijn levenslust en vreugde van vroeger verloren lijken is.
Bron(nen): Nieuwsblad