‘Ik zag dat R. Kelly meisjes van 14 meenam’

Volgens Morgan Strebler heeft R. Kelly zich in 2006 ingelaten met twee meisjes van 14 jaar. De Amerikaanse celebrity mentalist, die voor de zanger heeft opgetreden, schrijft dat in een emotioneel Twitter bericht.

"Het spijt me dat ik hier nu pas mee naar buiten treed, maar ik vreesde voor de veiligheid van mijn familie. In 2006 ben ik er getuige van geweest dat R. Kelly twee jonge meisjes meenam naar zijn slaapkamer in de tourbus. Ze leken me zo'n 14 jaar oud. Ik leef elke dag met de walging dat ik dit verhaal niet eerder heb verteld.

R. Kelly is door de jaren heen vaker beticht van seksueel ontoelaatbaar gedrag met jonge meisjes. Tot nu toe werd hij nooit veroordeeld voor een vergrijp.

Het gedrag van de zanger is een vrouwenbeweging in Dallas een doorn in het oog. Zij willen niet dat hij deze week komt optreden in Dallas. Een woordvoerder van de groepering zei: "Iedereen heeft het over Harvey Weinstein, maar R. Kelly moet ook onderwerp van gesprek worden. Hij wordt van hetzelfde beschuldigd en daarom zou hij niet op mogen treden."