De briljante reactie van Goedele Liekens op verkrachtingsuitspraak Jort Kelder

Heel Nederland maakte zich dit weekend boos over de rare uitspraak van Jort Kelder. Hij zei dat vrouwen er bij hem op aandringen om verkracht te worden. In de context van de #MeToo-discussie was het een domme en pijnlijke uitspraak, maar de Vlaamse seksuologe Goedele Liekens legt uit waarom dat wel meevalt. Jort begrijpt gewoon weinig van vrouwen.

“Als je om verkrachting vraagt is het geen verkrachting meer,” begint Liekens (54) in het AD. “MeToo gaat over seksuele intimidatie en het misbruiken van je positie, maar deze vraag van vrouwen aan Kelder gaat veel meer om overmeestering. Dat is een seksuele fantasie die ik wel herken. Het staat in de top drie van seksuele verlangens van vrouwen”, aldus de seksuologe.

Het is dus juist het omgekeerde van seksuele intimidatie. “Veel vrouwen durven steeds beter aan te geven wat ze willen en waarvan ze seksueel opgewonden raken. Ze vragen niet om verkrachting. Jort heeft ze blijkbaar verkeerd begrepen. Ik zou die vrouwen willen zeggen iemand anders te zoeken.”

Bron(nen):   AD