Marc de Hond opgelucht na CT-scan

Marc de Hond is opgelucht over een goede uitslag van zijn CT-scan. Het was de eerste scan nadat in april zijn blaas operatief werd verwijderd omdat er in december weer kanker bij hem was geconstateerd.

De cabaretier, schrijver en presentator was erg nerveus voor de uitslag, schrijft hij woensdag op zijn weblog. "Dinsdagochtend kreeg ik nauwelijks een hap door mijn keel en kon ik me slecht op andere dingen concentreren. Ik ben een stuk gaan handbiken en heb daarna een tijdje op bed gelegen", schrijft Marc.

De arts vertelde hem dat onder meer zijn longen en lever schoon zijn. "Ik las mee op zijn scherm en zag het hele rijtje bevindingen, er stond niks zorgelijks tussen. Remona en ik keken elkaar opgelucht aan", schrijft hij. " Er gaan nog een hoop van dit soort spannende CT-scans volgen, maar deze is tenminste binnen!"

Als de situatie zo blijft, hoeft hij pas weer over drie maanden naar het ziekenhuis voor controle. "Op de lange termijn blijft er nog veel onduidelijk, maar op de korte termijn is dit een heel fijn lichtpuntje en hopelijk het begin van nog veel meer moois."