Beau gaat vrouwen interviewen die spijt hebben van het moederschap

Beroemd
woensdag, 05 oktober 2022 om 10:33
anp 445245596
Programmamaker Beau van Erven Dorens heeft lang nagedacht over een nieuw, spraakmakend onderwerp en gaat nu een groep 'spijtmoeders' interviewen. Deze vrouwen hebben spijt van hun keuze voor het moederschap en gaan dit primetime op tv vertellen aan de wereld.
Beau legt op zijn instagrampagina uit dat hij dit heftige onderwerp graag uit de taboesfeer wil halen en doet een oproep voor een vrijblijvend gesprek met zijn productieteam: “Dag lieve Instavrienden. Het moederschap is iets moois. Maar niet voor iedere moeder. Volgens de Israëlische sociologe Orna Donath hebben behoorlijk veel vrouwen spijt van het krijgen van een kind. Hierover wordt niet gesproken. Voor een documentaire over dit onderwerp is het productiebedrijf KJP op zoek naar moeders die spijt hebben van het krijgen van een kind. Een heel heftig onderwerp, maar volgens mij goed om over te praten en de ervaringen te delen. Mail voor een vrijblijvend gesprek.”
Er komt nogal wat kritiek in de comments op zijn plannen voor het programma dat mogelijk 'Spijtmoeders' gaat heten. Ingrid zegt: “Ik vind dit een heel slecht idee. Moeders (en vaders?) die op nationale televisie vertellen dat ze spijt hebben van hun kinderen? Vraagt niemand zich af wat voor trauma dit voor hun kinderen kan zijn?” Ze wordt bijgevallen door Simone: “Waarom zoiets bespreekbaar maken? Om tv te maken denk ik. Over de rug van de kinderen.” Andere vrouwen, zoals Esther, zijn wél enthousiast: “Wat goed dat dit onderwerp bespreekbaar wordt gemaakt! Dat zal velen helpen.”