Elle van Rijn strijdt verder tegen racisme

Beroemd
door anp
donderdag, 22 mei 2014 om 7:22
elle van rijn mensen noemden me een held1400736501
Elle van Rijn nam het zondag bij WNL op tegen Geert Wilders, die met de frontale benadering door de actrice niet goed raad wist. Ze kreeg veel haatmail over zich heen. maar ze kreeg ook ongelooflijk veel positieve reacties. "Mensen noemden me een 'held'", schrijft de actrice in De Telegraaf.
"Als het zo simpel is om een held genoemd te worden, wil ik graag iedereen oproepen om ook een held zijn, zodat we allemaal weer gehoord kunnen worden", gaat Elle verder. Ze roept haar fans op om op haar Facebookpagina te kijken.
Van Rijn vraagt zich in haar stuk af waar het misgaat met Nederland. "Waarom horen we steeds meer radicale stemmen? Omdat ze harder schreeuwen? Omdat ze de meeste aandacht krijgen van de media? Of omdat alle gematigder stemmers niet meer meedoen aan de discussie?"
Van Rijn ging zondag in de aanval tegen Wilders, die ook in het programma zat, na zijn betoog over zijn 'minder Marokkanen'-standpunt. "U strooit de hele tijd maar met getallen en eerlijk gezegd geloof ik er geen zak van."