Gratis lenen - nu bij DSB Bank

Economie
door Admin
zondag, 12 april 2009 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Over Dirk Scheringa wordt met steeds meer respect geschreven en gesproken, niet in de laatste plaats dankzij zijn indrukwekkende kunstverzameling.
Hoogste tijd derhalve om nog eens in te zoomen op zijn vele bancaire activiteiten. Want hij biedt zeer uitgekookte 'producten' aan, waar Scheringa zelf in ieder geval heel veel beter van wordt. Een klant wil een nieuwe auto kopen van, zeg 23.000 euro, en hij gaat naar DSB voor krediet. Hij leent dit bedrag tegen 6.4 procent rente en voor een looptijd van vier jaar. Maar, zegt de man van de DSB, daar moet wel een verzekering bij voor arbeidsongeschiktheid of overlijdensrisco. Dit verzekeringsbedrag wordt opgeteld bij de lening en daar wordt dus ook rente over betaald. Over dit extra te lenen bedrag wordt overigens een hogere rente berekend. Maar de bank, waar de afgelopen jaren ook Gerrit Zalm in de top zat, heeft nog iets extra's in de aanbieding. De klant in het hierboven beschreven geval kan namelijk nog 10.000 euro bijlenen en dat geld beleggen in een DSB-product dat Hollands Welvaren Select heet.
Dit fonds koopt aandelen en als deze aandelen in waarde stijgen, kunnen klanten zo een groot deel van hun lening afbetalen met deze onverwachte inkomsten. Tel uit je winst. Dit is bijna gratis geld lenen! NRC Handelsblad laat een advocaat aan het woord van de vele klanten die niet bepaald wel hebben gevaren bij dit leenconcept en de conclusie is dat Scheringa een bankier is om met een grote boog omheen te lopen. Commentaar van de miljardair zelf: "Waar gehakt wordt, vallen spaanders." En: "We hebben totaal geen last van de kredietcrisis." Bron: NC Handelsblad
[Bronartikel niet online beschikbaar]
Bron(nen): NRC Handelsblad