Vriendje van toen: ‘De prins heeft Virginia misbruikt’

Toen Virginia Giuffre zeventien was maakte ze deel uit van de harem van jonge meisjes van Jeffrey Epstein. Maar ze had toen ook een vriendje, Anthony Figueroa. "Virginia vertelde me destijds dat prins Andrew haar drie keer misbruikt heeft", zegt Figueroa tegen Engelse journalisten.

Virginia zegt dat Andrew haar drie keer verkrachtte toen ze 17 was. “Ze heeft me daar destijds al over verteld”, bevestigt Anthony Figueroa nu. “Ik ben er zeker van dat Andrew haar misbruikt heeft, want ik geloof dat ze toen de waarheid sprak. Ze zei me dat ze die dingen niet wilde doen, maar dat ze onder druk werd gezet. Door die ervaringen werd onze relatie echter onmogelijk.” 

Anthony en Virginia woonden een tijdje samen in een appartement in Florida. “Soms moest ze opeens weg met de Lolita Express, dat vliegtuig van Epstein”, vertelt hij. “Dan zag ik haar soms twee weken lang niet.” Hij geeft Andrew echter de rechtstreekse schuld van hun breuk. “Ik zag de foto van haar en Andrew pas nadat we uit elkaar waren, maar het verklaarde veel. Ik krijg er nog koude rillingen van als ik eraan denk. Telkens ze hem gezien had, was ze anders toen ze terugkwam. Dat was de oorzaak van onze breuk. Nu begrijp ik wat er echt met haar gebeurd is...”

Volgens Figueroa is hij zelfs een keertje op bezoek geweest in de villa van Epstein. “Daar zag ik jonge vrouwen waarvan ik nu geloof dat ze zijn slachtoffers waren”, klinkt het. “Een heel akelig besef.” 

Bron(nen):   Daily Mirror