Fietser valt van openstaande brug in Haarlem en ligt met ernstige hersenschade in het ziekenhuis

gezondheid
door Redactiedinsdag, 15 november 2022 om 16:27
anp 440052051
De 28-jarige Patrick Wissink is afgelopen weekend van de Prinsenbrug in Haarlem gevallen. Hij heeft ernstig hersenletsel opgelopen en ligt buiten kennis in het ziekenhuis, waar een stuk schedel is verwijderd om de druk op zijn hersenen te verlichten.
Het is nog altijd onduidelijk hoe de fietser hoog op de openstaande brug verzeilt raakte en waarom er geen veiligheidssysteem in werking trad. "Hoe heeft het kunnen gebeuren dat die brug opengaat als er nog iemand op staat", vraagt zijn vader Henny zich vertwijfeld af.
Meerdere mensen hebben het ongeval waarschijnlijk zien gebeuren, maar Henny heeft tot op heden slechts een man kunnen spreken die het ongeval uit zijn ooghoek zag. "Patrick stond midden in het leven, zat op zijn plek bij zijn werk. Ik heb nog heel veel vragen, ook richting de gemeente Haarlem hoe dit heeft kunnen gebeuren?" aldus Henny Wissink tegen NH Nieuws.
De politie betreurt het incident. "Het is een verschrikkelijk ongeluk waarvan wij niet weten hoe het heeft kunnen gebeuren. We wachten de uitkomst van het politieonderzoek af. We wensen alle betrokkenen veel sterkte", vertelt een woordvoerder. Ze ondervragen getuigen en betrokkenen, doen onderzoek ter plaatse en bekijken camerabeelden uit de omgeving.