Memo voor Obama: je wint niet als je de kiezers schoffeert

Karl Rove was een befaamd strateeg van president Geordge W. Bush. Wekelijks schrijft hij een politieke column in The Wall Street Journal en die is eigenlijk altijd de moeite waard. 
Verwacht van Rove weinig compassie met de zittende pesident, maar dat staat niet in de weg dat deze geslepen vos meer dan eens een inzicht heeft dat getuigt van kennis van zaken.
Zo schrijft hij deze week dat Barack Obama er goed aan zou doen met 1 enkel item naar buiten te treden, en dan ook echt maar 1 item: de economie. De president zou zijn kiezers moeten laten voelen dat het hem daarom te doen is, de rest is bijzaak.
In de praktijk gaat het heel anders: Obama laat zich uit over talloze zaken, waaronder de economie. En vindt het ook nodig uit te leggen dat de meeste mensen vaak een foute kijk hebben op wat er in het land speelt. 
Dat laatste acht Rove niet echt verstandig. Als je tegen kiezers zegt dat ze eigenlijk dom zijn, kun je beter een ander beroep kiezen.
Uit iedere poll blijkt dat Amerikanen economie en werkloosheid verreweg het belangrijkst vinden. Dus heel moeilijk is het niet om de aandacht van de bevolking te winnen. 
In plaats daarvan wijdt de president graag uit over heel andere zaken. Met de bekende gevolgen: kiezers lopen weg.

Bron(nen):   The Wall Street Journal