Affaires. En weer blijkt er van alles mis met PVV-Kamerleden

NRC onthult vandaag twee affaires rond PVV-kamerleden. Eentje heeft gesjoemeld met gemeenschapsgeld, de ander liegt over haar verleden. Kamerlid Machiel de Graaf heeft in de periode 2010 tot september 2012 drie functies gecombineerd, terwijl dat volgens partijgenoten onmogelijk was. Naast het fractievoorzitterschap in de Haagse gemeenteraad en in de Eerste Kamer werkte De Graaf drie dagen in de week als beleidsmedewerker van Tweede Kamerleden.  Dat kon dus ook niet allemaal tegelijk. Hij was voor zijn werk in de kamer daarom nooit of zelden beschikbaar. Druk met de partij. Het nieuwgekozen Tweede Kamerlid Reinette Klever blijkt geen vergunning van de AFM te hebben om het beroep van vermogensbeheerder uit te oefenen. Volgens haar officiële opgave was zij sinds 2004 vermogensbeheerder. Het bedrijf waarvoor zij dit zou hebben gedaan blijkt haar nooit als werknemer te hebben geregistreerd, aldus gegevens van de Kamer van Koophandel. De Graaf en Klever kwamen in september nieuw in de PVV-fractie. In de vorige kabinetsperiode beloofde Wilders antecedenten van kandidaten beter te onderzoeken, schrijft NRC. "Ik heb mijn lesje wel geleerd", zei hij. Ter herinnering. Dit waren de antecedenten van 9 PVV-kamerleden in de vorige fractie:
1. Dion Graus – openlijke geweldpleging, keeldichtknijpen, doodsbedreigingen, stalken, wanbetalen, cv fraude 2. Hero Brinkman – bedreiging, openlijke geweldpleging 3. Mellony van Hemert – cv fraude 4. Arjan Brogt –  oplichting 5. Gidi Markuszower – was met zijn (legale) wapen op een plaats waar dat niet legaal was 6. Jhim van Bemmel – faillisementsfraude 7. Marcial Hernandez – openlijke geweldpleging 8. Eric Lucassen – bedreiging, openlijke geweldpleging 9 James Sharpe – grootschalige oplichting met telefoondating. Veroordeeld
 
 

Bron(nen):   NRC  Wel.nl    

10 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. malky

  Maar geen verkiezingsbeloften gebroken.

  Nog geen berichtje over de bekkende Balkenende?

  • Erwin Kwakkel

   Je kunt ook geen verkiezingsbeloften breken als je niet regeert. (Hoewel de AOW draai in 2010 natuurlijk ook wel een vorm van breken was)

   (in antwoord op malky)
   • malky

    Helemaal gelijk in, maar een belofte breken ontkom je niet aan met een coalitie, maar de brigade die er nu zit heeft iets meer gedaan dan een belofte breken, die heeft gewoon alles aan elkaar vast gelogen.
    De PVV is de grootste in de laatste peilingen, vandaar dit soort berichtjes. (niet dat het veel zal helpen overigens).

    (in antwoord op Erwin Kwakkel)
   • Jeffrey Pol

    Het breken van die verkiezingsbelofte was een geniale zet. Alle anderen rekenden erop dat hij vanwege deze verkiezingsbelofte niet kon plaatsnemen aan de onderhandelingstafel. Zoals ik uit peilingen begreep leed zijn populariteit er niet onder, maar werd het begrepen door de dikke meerderheid van de achterban die baat had bij de AOW leeftijd van 65 jaar. Uiteindelijk was de leeftijd van 66 jaar uit de eindonderhandling gekomen. Geen slecht resultaat!

    En die van Machiel de Graaf vind ik niet heel erg schokkend.

    (in antwoord op Erwin Kwakkel)
 2. PaulusJ

  En als enige tegen het volledige opgeven van een soeverein Nederland, tegen de volledig en finale opgave van enige zeggenschap over eigen financiën, rechtspraak, democratie en onafhankelijkheid. Dan ligt het vergrootglas en de geslepen messen van NRC klaar. Want PvdA /VVD zakkenvullers en corruptie aankaarten is leuk, maar PVVers jagen is veul leukerder.

  Fascisme 2.0 anno 2012 heet Europa. Niet meer, maar vooral ook niet minder.

  Alle eurofielen, jaknikkers, jastemmers en wegkijkers zullen over een aantal jaren deemoedig zwijgen over hun huidige gedrag.

 3. Roland Bruynesteyn

  Ik mis waarschijnlijk bij Machiel wat (zoals interne regels bij de PVV), maar wat is er mis mee als je hard werkt? Hij werkt drie dagen als beleidsmedewerker. Het werk als raadslid/fractievoorzitter in de Haagse raad kan makkelijk 20 uur per week kosten, maar veel mensen hebben er een full time functie naast. Het eerste kamerlidmaatschap is een erebaantje waar je op dinsdag voor moet vergaderen. Hoogleraren en burgemeesters kunnen het er eenvoudig naast doen. Als hij in de drie functies dezelfde woordvoerderschappen/portefeuilles heeft is het zelfs efficiënt Als ze wat meer ‘kader’ hadden was het waarschijnlijk niet nodig geweest…

 4. Jorden Spliethof

  Ik neem aan dat er van de andere partijen nu ook lijstjes komen hier op wel.nl .

 5. Janah

  Ontroerend toch die hondentrouw van PVV stemmers!

 6. Mocro for Live

  Ze moeten het land uitgegooid worden, we hebben al genoeg problemen met de (Marokkanen) hahahaha

Reacties niet toegestaan