Minister Bruins onder vuur na belachelijke opmerking over depressie bij jongeren

Minister Bruno Bruins is op social media stevig bekritiseerd na een foute opmerking over depressieve jongeren. Ze moeten maar wat minder op hun telefoon kijken, vond de VVD-minister.

Zijn opmerking was een reactie op de alternatieve Troonrede van ’kinderkoning’ Yusuf Khalid. Hij mocht een toespraak houden, waar onder meer VWS-ministers Bruins en De Jonge bij aanwezig waren. De jongen riep de politici op om meer te doen aan depressies onder jongeren.

Tegen Het Parool reageerde Bruins: "Ik ben geen arts, maar misschien is wat minder op telefoons en tablets kijken een begin. Meer met elkáár praten.” Ook zei hij nog dat zijn eigen kinderen 'soms een kort moment depressief waren'. "Als ze een slecht cijfer halen bijvoorbeeld."

Met deze opmerkingen maakt de VVD'er feitelijk duidelijk dat hij depressies niet serieus neemt. Mensen op Twitter noemen de reactie dan ook ’dom’, ’onwetend’ en ’beledigend’. "Depressie is een ziekte, geen keuze. Geen gebrek aan doorzettingsvermogen. Geen kwestie van te veel op je telefoon zitten of slechte cijfers halen”, twittert Zjos Dekker bijvoorbeeld.

Bron(nen):   De Telegraaf