“Toestand Mandela is kritiek”

De gezondheidstoestand van de  Nelson Mandela is  kritiek geworden. Dat heeft president Jacob Zuma vanavond bekendgemaakt. Zuma bereidt zijn land en de wereld daarmee voor op het eind dat in zicht is. De 94-jarige Mandela ligt sinds 8 juni in een ziekenhuis in Pretoria. Zuma roept het land en de wereld op te bidden voor "Madiba".

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. disqus_xFwSBMX80K

  Wat een hoop heisa om nix.
  Dat die vent snel de pijp uitgaat kunnen we weer over op belangrijke zaken zoals de Nederlandse economie.

  • Buck Danny

   Zo’n reactie zegt meer over jou dan over degenen die hier “heisa” over maken.

   (in antwoord op disqus_xFwSBMX80K)
   • André Somers

    Waarom? Mandela is een oude man, die al jaren een zwakke gezondheid heeft mede veroorzaakt door zijn gevangenschap. Het zit er dus dik in dat hij het niet meer zo heel lang gaat maken. Natuurlijk is hij een icoon, maar dat zal hij ook na zijn overlijden blijven, en waarschijnlijk nog wel meer dan nu. Zijn overlijden zou nieuwswaardig zijn, maar om nu elk nieuwtje uit het ziekenhuis uit te roepen tot voorpaginanieuws lijkt me overdreven. Er gebeuren inderdaad belangrijker dingen in de wereld dan dat.

    (in antwoord op Buck Danny)
    • Buck Danny

     Natuurlijk gebeuren er belangrijker dingen om ons mee bezig te houden, maar het één hoeft het ander niet uit te sluiten. De stelling dat Mandela maar snel de pijp uit moet gaan, zodat we ons weer met belangrijker zaken bezig kunnen houden is dus onjuist en bovendien ook erg bot richting de persoon Mandela.

     Als deze gebruiker zich zo graag met belangrijke zaken wil bezighouden kan hij/zij gewoon op één van de talrijke andere, belangrijkere artikelen klikken en reageren i.p.v. op dit artikel. Het is overigens wel erg frappant dat uitgerekend deze reageerder oproept om onszelf met belangrijkere zaken bezig te houden, terwijl zijn/haar reactiegeschiedenis niet verder komt dan wat geroeptoeter over bepaalde bevolkingsgroepen en zelf nog nooit een inhoudelijke reactie heeft geplaatst.

     (in antwoord op André Somers)

Reacties niet toegestaan