Politie Berlijn gealarmeerd over links geweld

Iedere nacht is het bijna raak in Berlijn, dan gaat er wel ergens in de stad een auto in vlammen op. Dit jaar zijn al zo’n 170 auto’s – inclusief enkele politiewagens – in brand gestoken, als politieke protesten van linkse activisten.
De politievakbond slaat nu alarm, meldt Der Spiegel. De voorzitter van de bond meent dat burgemeester Klaus Wowereit en het linkse stadsbestuur olie op het vuur gooien door protesten aan te moedigen. De linkse politieke partijen en het stadsbestuur zouden een klimaat scheppen waarin linkse activisten zich vrij voelen om tot gewelddadige acties over te gaan. Bij gewelddadige protesten op de Dag van de Arbeid raakten dit jaar bijvoorbeeld twee keer zo veel politie-agenten gewond dan een jaar eerder.
Volgens de politievakbond zijn de brandstichtingen steeds beter voorbereid en wordt ook gekozen voor politieke doelen, bijvoorbeeld auto’s van de Duitse Spoorwegen, die door linkse actiegroepen worden bekritiseerd omdat ze nucleair afval vervoeren.
De politievakbond zegt nu te vrezen dat de gewelddadige acties de voorbode zijn van een wedergeboorte van het extremlinkse terrorisme van de RAF. Ook meent de bond dat afgelopen jaren te veel aandacht en middelen van de veiligheidsdiensten zijn besteed aan de bestrijding van extreem-rechts geweld en islamitisch extremisme, en te weinig aan extreem-links uitwassen.

Bron(nen):   Der Spiegel